Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

28 maart 2024
OPROEP

“Gezocht: onderwijs- en jeugdhulpprofessionals werkzaam in het primair onderwijs die in gesprek willen gaan over jeugdhulpondersteuning op school.”

Toelichting

Voor het Nederlands Jeugdinstituut en de Universiteit Utrecht doe ik onderzoek naar de perceptie van jeugd- en onderwijsprofessionals ten aanzien van jeugdhulpondersteuning op de basisschool.

Ik zou hiervoor heel graag in gesprek gaan met professionals werkzaam op basisscholen. Ik ben specifiek op zoek naar:

  • Onderwijs- en jeugdhulpprofessionals die,
  • werkzaam zijn op een basisschool (tot maximaal 6 maanden geleden) en
  • op een manier betrokken zijn bij jeugdhulpondersteuning op school.

Het gesprek zal ongeveer 30 minuten duren en is te voeren op de basisschoollocatie of online. Als u kan en wil delen over uw ervaringen kom ik graag in contact, u kunt uw mail/telefoonnummer delen in de reacties of het korte contactformulier invullen via de link onderaan deze oproep. Dan neem ik contact met u op!

Motivatie

Ik ben zeer geïnteresseerd in de manier hoe u als professional betekenis geeft aan uw rol als professional in de ondersteuning aan leerlingen. Professionals zijn nog weinig gehoord over hun rol op school terwijl wel verwacht wordt dat er een samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs plaatsvindt. Ik hoop meer informatie te verzamelen over de perceptie van professionals om tot een beter begrip te komen over de manier waarop leerlingen vroegtijdig het best ondersteund kunnen worden op school.

Werkgebied

Ik ben als masterstudent Youth, Education & Society stagiair bij het Nederlands Jeugdinstituut in Utrecht

Profielfoto van Tea Adema
Kerngroeplid Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals/ Trainer/coach bij opleiding kindercoach en opvoedcoach

Misschien kun je mensen vinden via de beroepsvereniging Adiona voor kindercoaches.
Steeds meer leraren krijgen een ondersteunende taak als kindercoach erbij op school en ook steeds meer scholen maken gebruik van kindercoaches.
Qua professionalisering is hier nog een mooie slag te maken juist omdat de vraag zoals jij dit formuleert nog vaak open is hoe je leerlingen het beste ondersteunt en wat de grenzen zijn in het begeleiden.

Profielfoto van Don de Haan
Informatiemanager

@Ellis Gortemaker, succes met je onderzoek! Met jouw focus tot primair onderwijs (+/- 12 jaar) kan ik je net niet helpen. Mijn focus ligt op 12 - 27 jaar en gaat bijvoorbeeld ook over vmbo/mbo. Mocht je de doelgroep / context aanpassen naar vanaf 12 jaar kan ik mogelijk wel wat betekenen.