Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

19 december 2023
Profielfoto van Esther Hebinck
(Ambassadeur) Jeugdverpleegkundige
OPROEP

“Wat hoor jij van ouders die beslissingen nemen over de jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor hun kinderen? Denk aan het gebruik maken van het consultatiebureau en de schoolarts.”

Toelichting

Beslissingen nemen over de jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor je kinderen

We willen graag weten waarom ouders ervoor kiezen om wel of juist niet gebruik te maken van jeugdgezondheidszorg voor hun kinderen. Dit gaat bijvoorbeeld om plekken zoals het consultatiebureau en de schoolarts. Met deze vragenlijst proberen we te begrijpen welke dingen voor ouders belangrijk zijn wanneer zij beslissen of deze zorg voor hun kind willen gebruiken of niet.

De vragenlijst neem ik af in het kader van mijn opleiding Master Innovatie in de Zorg en Welzijn aan de Hogeschool Utrecht en in opdracht van Jong JGZ. Voor vragen kunt u contact met mij opnemen: Esther Hebinck, 06-57562794, esther.hebinck@student@hu.nl 

https://forms.office.com/e/SPu5XsTr6K 

Motivatie

Ik geloof in een integrale samenwerking waarin professionals met diverse specialismen hun krachten bundelen zodat onze gezamenlijke cliënt de best passendevzorg krijgt voor zijn of haar (zorg)vraag/probleem. Om de jeugdgezondheidszorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op wensen en behoeften, ben ik op zoek naar factoren die van invloed zijn op de besluitvorming van ouders als het gaat om hun beslissing om jeugdgezondheidszorg te gebruiken voor hun kind. 

Omdat ik een zo'n breed mogelijk publiek probeer te bereiken kan ik jullie hulp heel goed gebruiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het (re)posten van mijn tekst en link (zie toelichting) op sociale media en/of het onder de aandacht brengen van deze vragenlijst bij ouders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Ook ouders die ervoor kiezen om geen jeugdgezondheidszorg te gebruiken of ouders die zich er niet zo thuis voelen worden van harte uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. 

https://forms.office.com/e/SPu5XsTr6K 

De uitkomsten van deze vragenlijst verwerk ik anoniem in een 'probleemanalyse' waarna ik een trajectontwerp zal maken op de jeugdgezondheidszorg zo goed mogelijk te laten aansluiten. Alle vragen uit deze vragenlijst zijn gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en zijn niet WMO-plichtig (nWMO).

Werkgebied

Alle ouders die in Nederland wonen en één of meer kinderen hebben in de leeftijd van 0-12 jaar kunnen de vragenlijst invullen. Als u zelf in deze categorie past wordt u ook van harte uitgenodigd de lijst in te vullen. 

Deze vraag heeft nog geen reacties.