Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

23 oktober 2023
Profielfoto van Loraine Visscher
Docent/onderzoeker
OPROEP

“Wie werkt met een intensief ambulante interventie voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen (GMCP) en wil ons helpen zicht te krijgen op seksuele- en genderminderheden binnen de hulp aan GMCP en de hulp die zij ontvangen?”

Toelichting

Vanuit het Expertisecentrum voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen (GMCP) doen wij onderzoek naar seksuele- en genderminderheden binnen GMCP en de hulp die zij ontvangen. We bedoelen dan bijvoorbeeld jongeren die biseksueel, lesbisch, homoseksueel, transgender of non-binair zijn. Ondanks de oververtegenwoordiging van deze jongeren in de jeugdzorg, weten we nog weinig over de ervaringen en behoeften van deze groep jongeren wanneer zij hulp ontvangen en hoe we deze jongeren het beste kunnen ondersteunen. Met dit onderzoek willen wij graag in kaart brengen wat professionals die werken met interventies voor GMCP weten over de specifieke behoeften van deze jongeren, hoe en of er nu aandacht is voor deze groep jongeren binnen deze interventies en wat professionals nodig hebben om deze jongeren zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Werk jij met een intensief ambulante interventie voor GMCP, zoals IAG, MST, MDFT, PMTO, '10' voor Toekomst, Gezin Centraal of Families First/ASH en zou je eenmalig een vragenlijst hierover willen invullen? Dit zou ons enorm helpen om zicht te krijgen op de wensen en behoeften van professionals omtrent dit onderwerp. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 20 minuten. De vragenlijst is hier te vinden: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0I1emzWiTXNdmAK  

Indien er vragen zijn hoor ik het heel graag, dat kan ook via l.visscher@rug.nl

Veel dank alvast! 

Motivatie
Werkgebied

Rijksuniversiteit Groningen, afdeling Orthopedagogiek

Expertisecentrum voor Gezinnen met Meervoudige en Complexe Problemen

Profielfoto van Esther Duursma
Kerngroeplid en Gezinscoach, Video Hometrainer en Kinder- en Jeugdcoach bij het Leger des Heils

Ik zal de vragenlijst delen met mijn collega's "10" voor Toekomst, Leger des Heils

Profielfoto van Said Duale
Gezins coach, ggz, jeugdhulp en jongvolwassenen

Eventueel opmeer GGZ ? Succes en zie bijlage