Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Tijdlijn

Blijf op de hoogte van wat er leeft binnen deze community van professionals. Hier kun je berichten, nieuws of mededelingen plaatsen om informatie verder te verspreiden. Gebruik het als ‘prikbord’ om onderwerpen, inspiratie, tips en meer rondom vakmanschap te delen.

Profielfoto van Jolien Sanders

𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝘀𝗲𝘀𝘀𝗶𝗲 ‘𝗗𝗲 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝗹𝗲𝗻𝘄𝗶𝗷𝘇𝗲𝗿’ 𝟮𝟯 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟰

🛠️ Toolbox Wijkteams werken met jeugd

In een reeks van 6 bijeenkomsten worden 6 tools uit de toolbox uitgelicht uit de Toolbox Wijkteams werken met Jeugd (https://www.nji.nl/wijkteams/werken-met-jeugd).
Toolbox Wijkteams werken met Jeugd is een samenwerking van het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB, de advies- en onderzoeksbureaus VanMontfoort en PI Research externe link. Deze toolbox geeft een overzicht van praktische hulpmiddelen voor wijkteammedewerkers. De tools helpen bij het ondersteunen van kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders. Hoe herken je bijvoorbeeld of bepaalde problemen spelen? En hoe ga je daarover in gesprek? De tools zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

1️⃣ Tool 1: Lunchsessie 'De Signalenwijzer'

Op 23 januari gaven Martijn Haas en Shawn Pieters Kwiers. een lunchsessie over de tool 'De Signalenwijzer' van Slachtofferhulp Nederland. Het geeft je handvatten om je vermoedens of iemand slachtoffer is te onderzoeken en passende hulp te organiseren. De Signalenwijzer biedt een overzicht van welke signalen je waarneemt, hoe je daarover in gesprek gaat en welke steun je kunt bieden.

👇 In de bijlage vind je de presentatie slides.