Welke tips met betrekking tot traumasensitief werken heb jij?
Neurobiologie, traumasensitief werken (in de jeugdhulp) en traumasensitief onderwijs worden steeds bekendere begrippen maar zijn soms best ingewikkeld om te begrijpen. Er komt steeds meer toegankelijke informatie beschikbaar en samen met jullie eigen ervaringen, denk ik dat we al een heel mooi overzicht kunnen creëren.
Welke tips heb jij hierover? Dit kan zowel een voorbeeld zijn uit je eigen ervaring of bijv. een nuttig boek, onderzoek of video.
Op 4 en 14 november vinden er twee online bijeenkomsten plaats via het Platform over "Hoe kennis van het brein onmisbaar is in het werken met kinderen, jongeren en ouders". Gezien de vele aanmeldingen, denk ik dat er veel aandacht en interesse is voor deze onderwerpen. Vandaar de vraag om extra tips met elkaar te delen over dit boeiende maar soms ingewikkelde onderwerp. Een mooi voorbeeld is het youtube-filmpje wat staat bij het webinar op 4 november.
Linkjes naar de online bijeenkomsten:
Op 4 november het webinar: Wat gebeurt er in de hersenen en het lichaam tijdens en na traumatische ervaringen?
Op 14 november de online oefensessie: Traumasensitief werken: hoe bied ik veiligheid?
Op de kalender van het Platform staat ook nog een betaalde online masterclass waarin dr. Howard Bath uit Australië ingaat op de manier waarop je de emoties en het gedrag van kinderen in pleeg- en residentiële zorg kunt begrijpen en daarop kunt reageren: Trauma informed care for children.