Vraag
Profielfoto van Mirella van den Burg
Oproep
Profielfoto van Mirella van den Burg Mirella van den Burg 7 oktober 2024

Werk jij in het onderwijs en heb je ervaring met kinderen in onveiligheid? Dan gaan we graag met je in gesprek.

In de Week Tegen Kindermishandeling organiseren het NJi en de Kindertelefoon een webinar voor het basis- en voortgezet onderwijs (onderbouw). Hiervoor zoeken wij een onderwijsprofessional die kan vertellen over hoe je contact kunt maken met kinderen die (mogelijk) te maken hebben met kindermishandeling. En hoe je met een kind in contact kunt blijven.  

Waar gaat het webinar over? 
Onderwijsprofessionals spelen een belangrijke rol in het herkennen en ondersteunen van kinderen in onveiligheid. Hoe je dit doet in de praktijk is niet altijd even makkelijk. En afhankelijk van de situatie. In dit webinar willen we met meerdere gasten in gesprek over hoe je in contact kunt komen én blijven met kinderen in onveiligheid. Hoe praat je met een kind en wat kun je voor een kind betekenen?  Ook als er een melding wordt gemaakt. Kortom: hoe houd je het kind in zicht en laat je niet los?  

Motivatie

Doel van het webinar 
Doel van het webinar is om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar wat je kunt betekenen voor een kind in onveiligheid en deelnemers inzichten en handvatten mee te geven.   

Praktisch informatie 

Wanneer: 20 november tussen 13.00- 16.30 uur. 

Laat je hieronder een bericht achter als je mee wilt doen?

Organisatie en/of werkgebied

Wie zoeken wij? 
Voor dit webinar zoeken we een leerkracht, aandachtfunctionaris, intern begeleider, vertrouwenspersoon of zorgcoördinator. Iemand die kan vertellen vanuit de eigen onderwijspraktijk: Wat zijn jouw ervaringen? Waar loop je tegenaan en werkt minder goed? En wat kan juist waardevol zijn?  

Beantwoord de vraag van Mirella