Vraag
Profielfoto van Saadia Bouzelmad
Profielfoto van Saadia Bouzelmad Saadia Bouzelmad 6 juni 2024

Bij jongeren en kinderen die te maken hadden met discriminatie of racisme, welke kennis, gesprekstechnieken etc hielpen jou in het ophalen van hulpvragen en het bieden van ondersteuning aan hen?

Wij zijn in onze organisatie bezig met diversiteit- en inclusiebeleid en willen bijdragen aan meer bewustwording over die thema’s. Daar werken we op verschillende manieren aan: we hebben een missie en visie D&I ontwikkeld; we nodigen sprekers uit en organiseren activiteiten op de werkvloer; alle medewerkers hebben een omstanderstraining gevolgd waardoor je als persoon inzicht krijgt in wanneer iets discriminerend is en wat je daarmee kunt doen. Daarnaast willen we in onze kennisdeling rond opgroeien en opvoeden naar buiten toe aandacht besteden aan discriminatie en racisme, ook voor jongeren en kinderen.

Motivatie

Ik ben benieuwd welke best practices er zijn die hielpen om discriminatie als bovenliggende of onderliggende oorzaak bij hulpvragen van jongeren boven tafel te krijgen. We weten dat discriminatie schadelijk is voor de identiteitsvorming van kinderen en jongeren en dat het op de lange termijn kan leiden tot psychische en fysieke problemen. Kortom, hoe signaleren jullie of discriminatie ten grondslag ligt aan hulpvragen?

Organisatie en/of werkgebied

Nationale Kennisorganisatie, portefuille kansengelijkheid

Beantwoord de vraag van Saadia