Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

22 augustus 2023
Profielfoto van Jeroen Broeckx
Werkzoekende

“Welke bijeenkomsten, netwerken en andere mogelijkheden zijn er om mijn deskundigheid als professional, in het Sociaal Domein met betrekking tot jeugdzaken, te kunnen bevorderen? Bijv. 'Centrum Jeugd en Gezin'.”

Toelichting

Ik heb vele jaren ervaring met gezinnen met echtscheiding problematiek en ik ben mediator bij scheidingen. Ik wil graag in het Sociaal Domein blijven deelnemen aan deskundigheidsbevordering voor professionals; denk bijv. aan 'centrum Jeugd en Gezin' en overige gerelateerde bijeenkomsten die te maken hebben met jeugd.

Motivatie

Ik wil mijn expertise blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwe manieren van werken in mijn vakgebied. Hierbij wil ik graag relevante bijeenkomsten en contacten ontdekken die mijn professionele groei ondersteunen en me in staat stellen nieuwe ideeën op te doen.

Werkgebied

Zelfstandig 'Gelukzorg'

Jeugd- en gezinsprofessional

Profielfoto van Maaike Steeman
GZ psycholoog

Hallo Jeroen,
Je bent van harte welkom bij de werkgroep ACT in het onderwijs. ACT (Acceptatie en Commitment Training of Acceptatie en Commitment Therapie) is gebaseerd op Contextuele gedragswetenschap. De contextuele gedragswetenschap geeft ook handvatten wat betreft basisbehoeften en context die kinderen/jongeren nodig hebben om gezond op te kunnen groeien. Er is wereldwijde vereniging ACBS https://contextualscience.org/ die hebben een SIG (special interest group) voor 'Education' en voor 'Children Adolescents and family'. Er is een Nederlandstalige chapter ACBSbene https://acbsbene.com/. Wij hebben een werkgroep 'Onderwijs'. Er zijn ook mensen binnen ACBSbene die in bredere zin met jeugdzaken bezig zijn. Als je op de hoogte wilt blijven op het gebied van de nieuwste inzichten vanuit de gedragswetenschap dan is dit een zeer inspirerend platform. Je kunt mij mailen als je meer wilt weten: contact@maaikesteeman.nl www.act-onderwijs.nl Groetjes Maaike

Profielfoto van Corina Brekelmans
Corina Brekelmans
Adviseur Kennis en Innovatie

Hoi Jeroen,
In regio is mogelijk ook een werkplaats sociaal domein; gekoppeld aan een lectoraat van de Hogeschool. Binnen deze werkplaatsen zijn vaak leerkringen georganiseerd rond bepaalde thema's. https://www.werkplaatsensociaaldomein.nl/ Ook op https://www.voordejeugdenhetgezin.nl/over-ons/ondersteuningsteam vind je lerende netwerken in jouw regio.
Succes,
Corina Brekelmans

Profielfoto van Anne Bosveld
Gezinsmanager in opleiding
Profielfoto van Annemieke Wolff
Communicatie-expert

Hoi Jeroen,

Ben je al lid van het channel 'Veiligheid in gezinnen'? Of kijk eens op www.augeo.nl. Augeo organiseert regelmatig webinars, heeft vele online cursussen en een (gratis) online magazine https://www.augeo.nl/nl-nl/augeo-magazine/ dat steeds een thema centraal stelt dat te maken heeft met veilig en veerkrachtig opgroeien.

Groeten, Annemieke