Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

8 juni 2023
Profielfoto van Suzanne den Uijl
Gedragswetenschapper

“Is er iemand bekend/ bezig met het vormgeven van e-learning rondom de richtlijnen jeugdhulp?”

Toelichting

Vanuit onze organisatie zouden we het wenselijk vinden als we collega's per richtlijn een e-learning kunnen aanbieden om bekend te zijn met elke richtlijn. We merken dat het zelf helemaal lezen van een richtlijn door iedere medewerker best heel veel van ze vraagt en zijn met elkaar op zoek naar hoe we hierin tegemoet kunnen komen. Nu zou het zonde zijn als deze al elders wel aanwezig zijn en deze mogelijk gedeeld kunnen worden. Vandaar mijn vraag of hier al iets in is ontwikkeld door een ander.

Profielfoto van Jopie Van Etten
Gedragsdeskundige

Wij hebben een deskundigheidsbevordering gedaan over het toepassen van de richtlijnen en daarbij gebruik gemaakt van de tools van de richtlijnen:
https://richtlijnenjeugdhulp.nl/tools/
hier staan filmpjes bij en andere hulpmiddelen die je kunt gebruiken om meer bekend te worden met de richtlijnen.

Profielfoto van Marije Verhoeks
Adviseur

Ha Suzanne,
Een paar jaar geleden heb ik contact gehad met iemand die werkte bij Ambiq en mij vertelde dat zij e-learnings ontwikkelden over de richtlijnen.
Omdat zij niet meer voor Ambiq werkt ben ik even gaan googelen en kwam daarbij het volgende tegen: https://skillstown.nl/klantcases/ambiq/
Wellicht interessant om contact te zoeken?
Gr Marije

Profielfoto van Klariena Bouma
Docent/trainer/coach/jeugdprofessional

Ik weet niet of er daadwerkelijk een e-learning is, wel weet ik dat het NJI regelmatig webinars geeft over de verschillende richtlijnen, die ook terug te kijken zijn. En daarnaast zijn er uiteraard trainingen/kennissessies over de richtlijnen Jeugdhulp; hier zou ik je verder mee kunnen helpen als dat wenselijk is.
Hartelijke groet,
Klariena
info@klariena.nl