Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

5 juni 2023
Profielfoto van Ivonne Ramaker
Mediator, coach
OPROEP

“Ik ben op zoek naar adviseurs die ervaring hebben met complexe scheidingen om te sparren en kennis te delen. Ik nodig je graag uit voor een brainstormsessie.”

Toelichting

Na het combineren van onderzoeken die gedaan zijn voor complexe scheidingsproblematiek, ervaringen tijdens mijn werken in de jeugdzorg en nu als mediator heb ik een idee ontwikkeld voor een basis aanpak complexe scheidingsproblematiek. Met name voor gezinnen waar de scheiding al enige tijd (soms vele jaren) geleden heeft plaatsgevonden. Mijn bedoeling is een Pilot van 3 jaar te organiseren met een klein team  en samen het idee verder te ontwikkelen tot een regionale aanpak zodat het naast een effectieve aanpak ook financieel gedragen wordt door de gemeentes in de regio en van daar uit wellicht landelijk in het sociaal domein geintegreerd kan worden. 

Motivatie

Het duurzaam helpen van gezinnen en ondersteunen van proffesionals

Werkgebied

Ik heb in de jeugdzorg gewerkt in Lelystad waar tot 2020 ruimte was tot innovatie en vooral out offthe box denken. Sinds ruim een jaar werk ik zelfstandig als familie mediator in Twente

Deze vraag is door Ivonne gesloten.

Beste Ivonne,
Ik ben nieuwsgierig naar je ideeen vanuit je ervaring en observaties in Lelystad en Twente. Vanuit mijn onderzoekservaring rondom scheiding bij TNO de afgelopen >15 jaar en het leernetwerk kind en complexe ouderrelaties (https://www.werkplaatssamen.nl/wat-doet-samen/activiteiten/leernetwerken/leernetwerk-kind-complexe-ouderrelaties/) in Haaglanden, Midden-Holland en Holland Rijnland, zie ik allerlei haakjes. Interessant om eens van gedachten te wisselen.
Hartelijke groet, Mariska

Profielfoto van Marjo Volman
Beleidsadviseur Jeugd en Veiligheid
Profielfoto van Anne Marie Zonder
Mediator, (conflict)coach, pedagoog, scheidingsspecialist

Dag Ivonne,

Wat een mooi initiatief! Kennis delen is altijd een goed idee. In de afgelopen 19 jaar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met complexe scheidingen bij diverse organisaties. Op dit moment volg ik de opleiding mediation/life-coaching en ben ik bezig om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik ben opgeleid met o.a. 'Kinderen uit de Knel' , 'Ouderschap Blijft' en 'Parallel Solo Ouderschap'. Misschien kan ik wat betekenen. Ik hoor graag van je!

Groet Anne Marie

Profielfoto van Wendy Kaal
Gedragswetenschapper Jeugdbescherming Save Utrecht Stad

Hoi Ivonne

Lijkt me een leuke uitdaging en ik denk graag mee!
Als gedragswetenschapper bij Save Utrecht Stad zijn de complexe scheidingen helaas dagelijkse kost en we zien zoveel schrijnende situaties voor de betrokken kinderen. Als GI zijn we, samen met de betrokken zorgaanbieders, op zoek naar een betere aanpak.
Ben heel benieuwd naar je ideeën.

Groet,
Wendy Kaal

Wkaal@samen-veilig.nl

Profielfoto van Angelique Hietbrink
Wijkteam medewerker Ouderschapsteam

Hallo Yvonne,

Als medewerker bij het ouderschapsteam van Incluzio Hollandskroon geef ik OBL en PSO en ben ik erg benieuwd naar jouw ideeeën rondom complexe schedingingen.
Ik zou dan ook graag meedoen aan de brainstromsessie.


Groetjes,
Angelique Hietbrink

angeliquehietbrink@hollandskroon.nl

Profielfoto van Anne Mieke Epema
Systeemtherapeut, SPV, POH GGZ

Als systeemtherapeut wil ik je graag attenderen op de meerwaarde van het betrekken van mijn discipline en het programma 'kinderen uit de knel' en bijvoorbeeld het Lorentzhuis in Haarlem waar veel expertise te halen is waaronder relevante literatuur (bijv in vakblad systeemtherapie jaargang 27 2015 nr 3 - vechtscheidende ouders wie zijn dat). Ik wil zeker meedenken maar andere vakcollega's zijn hier meer in thuis en leveren een mooie aanvulling op dit gebied

Zie ook NVRG beroepsvereniging voor relatie en gezinstherapie

Hartelijke groet,
Anne Mieke Epema

Profielfoto van Floortje Van Gastel
Pedagoog en Mediator

Hallo Ivonne,

Ik ben benieuwd naar je ideeën. Samenwerken, sparren, ervaringen uitwisselen ben ik altijd voor!
Zelf heb ik een praktijk voor gezin en scheiding in West Brabant, waarbij zowel (met name) jeugdhulpverlening wordt geboden als particuliere mediations.

groetjes Floortje
floortje@praktijksaam.nl
www.praktijksaam.nl

Profielfoto van Anita Verstappen
Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Yorick Saeijs specialist in scheidingsvraagstukken.
https://www.linkedin.com/in/yoricksaeijs/

Profielfoto van Thiemo de Lange
Thiemo de Lange
MfN Registermediator

Hallo Ivonne, als MfN Registermediator wil ik je graag ondersteunen.

Profielfoto van Erna Janssen
Begeleider van ouder en kind

Hé Ivonne, ik wil wel brainstormen met hé. Zit vanuit de belangenvereniging Adiona in een vakgroep complexe scheidingen en wie weet zijn er overeenkomsten. Hie mooi als er een mooi dragend initiatief ontstaat.
matriacoaching@gmail.com

Profielfoto van Erna Janssen
Begeleider van ouder en kind

Hé Ivonne, ik wil wel brainstormen met hé. Zit vanuit de belangenvereniging Adiona in een vakgroep complexe scheidingen en wie weet zijn er overeenkomsten. Hie mooi als er een mooi dragend initiatief ontstaat.
Groetjes Erna Janssen

Profielfoto van Ilona van der Heijden
Specialist pedagogische gezinsbegeleider

Hallo Ivonne,

Binnen Koraal hebben wij het Omgangshuis. https://www.koraal.nl/jeugdhulp/aanbod-en-behandelingen/voor-ouders/omgangshuis
Mogelijk dat je eens met hun contact kunt leggen en sparringspartners kunt vinden.

Groetjes Ilona

Profielfoto van Ralf Braeken
Jeugdconsulent / trainer / mediator / werkcoach

Wil ik je best in ondersteunen vanuit mijn ervaring als jeugdconsulent en mediator.
Ralfbraeken@yer.nl