Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

13 juli 2021
Profielfoto van Marije Verhoeks
Adviseur

“Werken in de jeugdsector is werken in een omgeving die steeds in beweging is. Dat doet een groot beroep op de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van professionals. Hoe ga jij hiermee om? Wat werkt goed voor jou en wat werkt juist belemmerend?”

Motivatie

Aan de hand van jullie reacties organiseren we vanuit het Platform Vakmanschap een reflectiesessie. Hierbij gaan professionals met elkaar in gesprek, of en hoe het lukt om als professional aan te sluiten bij de veranderende context en hoe je je vakmanschap op peil houdt. Wij zien reflectie als een belangrijk middel om je eigen professionele handelen te verstevigen om zodoende een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onderwijs, ondersteuning en hulp aan kinderen, jongeren en ouders. 

Deze vraag is door Marije gesloten.
Profielfoto van Ger Schulte
Welzijnswerk

Voor mij werkt, werken/afspraken maken In goed overleg, duidelijke taak en werk afspraken, geen druk van boven af, mits in goed overleg en op basis van gelijkwaardigheid.
open en transparant, geen verborgen agenda's
gesprekken met collega's als intervisie en collegiale gesprekken zijn voor mij een voorwaarde om te functioneren

Profielfoto van Carien de Graaf
Jeugdzorg professional

Hoi Marije,

Wat mij helpt is intervisie omdat het me dwingt om stil te staan en steeds ook goed te kijken naar mijn eigen rol. Mijn eigen aandeel onder de loep nemen, kijken naar wat ik anders kan doen om mijn handelen te verbeteren, de feedback van collega's is hierbij helpend. Daarnaast scholing blijven volgen!

succes, Carien