Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

10 augustus 2021
Profielfoto van Carien de Graaf
Jeugdzorg professional

“Heb jij je voorbereiding al gedaan voor de bijeenkomst met Hans Vermaak?”

Toelichting

Ken je dat? Je hebt je opgegeven voor een bijeenkomst en de avond ervoor kijk je naar het programma in je mailbox?
Bij deze bijeenkomst vergt het wat tijd om je voor te bereiden dus ik ben benieuwd hoe ver jullie al zijn. Ik weet zeker dat als je dit doet dat je meer uit de bijeenkomst haalt!

Motivatie

Hans Vermaak heeft echt hele mooie input gegeven over omgaan met vernieuwingen en samenwerken in de handreiking. Ik ben begonnen met het kijken naar de video’s en wat mij opviel was het thema afleren en aanleren.

Dat je niet in 1 stap naar vernieuwing kunt komen. Er is mandaat nodig om het oude los te laten en wanneer durf je dat? Daar is vertrouwen voor nodig, het is een spannend proces. Dit geldt voor mij als professional in de organisatie maar ook voor onze cliënten. Het is koersen op een ontdekkend proces. Als we dit niet nauwkeurig doen is het ergste wat er kan gebeuren is dat vertrouwen verliezen in vernieuwing. En die raakt mij pas echt omdat voor mij vernieuwen ook staat voor groei en ontwikkeling. Ik wil steeds mijn beter worden in mijn vak, stappen maken. Hoe zorg ik dat ik vertrouwen daarin kan geven en vertrouwen kan hebben?  Dit is voor mij iets wat ik meeneem naar de bijeenkomst!

Ik ben ook heel benieuwd wat de opdracht bij jullie oproept en hoop jullie allen te zien in September!

Deze vraag heeft nog geen reacties.