Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals

Landelijk channel

Vraag

14 juni 2021
Profielfoto van Camilla Verschoore
Beleids- en projectmedewerker

“Gluren bij de Buren: Kom je ook?”

Toelichting

Op 1 juli van 13.00 – 16.00 uur organiseren het LKC LVB, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het NJi een inspiratiemeeting rondom integraal werken in de jeugdhulp. 

Voor wie?

Alle jeugdhulpprofessionals die op zoek zijn naar kennis en inspiratie over integrale jeugdhulp.

Programma en inhoud

Hoe doe je dat, samen kwetsbare gezinnen helpen? Waar ligt de regie en hoe bouw je samen aan doelen en vertrouwen? Bovenstaande vragen stonden centraal in het project Gluren bij de buren bij (digitale) bezoeken bij een collega-organisatie. Verschillende organisaties uit de brede jeugdhulp keken zo bij elkaar over de schutting om te leren, inspiratie op te doen en samen vraagstukken te tackelen.

Al deze bezoeken hebben waardevolle ervaringen en lessen opgeleverd. Deze zullen door het projectteam gepresenteerd worden tijdens deze bijeenkomst. Daarnaast worden er twee inspirerende presentaties gegeven. De eerste gaat over het 7-factorenmodel dat gebruikt kan worden bij integraal werken binnen de jeugdhulp. De tweede presentatie gaat over de implementatie van integrale jeugdhulp binnen Youké. Ook zal er in breakoutrooms in kleine groepjes worden nagedacht over hete hangijzers in het integrale werken in de jeugdhulp. De (mid)dagvoorzitter is Gieke Buur. 

Kom je ook!

Deze vraag heeft nog geen reacties.